Til forsiden
Ferieportalen.com

 

 
Råd om leiebil i utlandet
 
 

Du kan få hjelp av Forbruker Europa ved alle typer tvister knyttet til kjøp av varer og tjenester fra næringsdrivende i alle EU-/EØS-land.

 

Lurt av Avis på Kanariøyene?

Siste Nytt Les her

Vi leide bil av Avis på Gran Canari, Arguineguin i 14 dager. Vår leiebil hadde mange skader når vi skulle ta den i bruk. Dette ble vi gjort oppmerksom av utleier ved at han viste oss at han hadde anmerket dette på vår del av leiekontrakten. Vi fant imidlertid flere skader bl.a. foran under grillen. Dette gjorde vi utleier oppmerksom på, etter mye om og men anmerket han det på leiekontrakten vår. Vi tilbakeleverte bilen uten nye skader 14 dager etterpå. På konto utskriften vår så vi at Avis på Grand Canari hadde belastet oss for godt over kr 3000,- i egen andel.

Vi sendte klage til Avis i Norge 27.juni så fort vi kom hjem hvor vi beskrev saken og sendte bilder av skadene. Det viste seg at på Avis sin del av leiekontrakten, hadde utleier ikke anmerket skadene. Dette medførte at vi ble belastet godt over kr 3.000,- i egenandel. Den 23. september er saken ennå ikke løst.

Har nå gitt Avis 14 dager til å svare oss. Får vi ikke et postivet svar sender vi saken over til Forbruker Europa som vil ta opp saken med Avis på Gran Canari.

Siste nytt

I dag 1.10.10, fikk vi melding om at Avis har frafalt kravet om egenandel. Dette takket vår dokumentasjon med bilder av skader på bilen. Trekket for egenandel er kredittert oss. NB! Lurt å ta bilder av eventuelle skader på bilen før du kvitterer ut bilen og setter deg inn og begynner å kjøre.

Ferieportalen ønsker ikke at andre skal komme i samme situasjon som oss, se derfor rådene om leibil i utlandet nedenfor:

Råd om leiebil i utlandet
1
Sjekk priser - det er tildels store prisforkjeller.
2
Se an utleieren og utleiefirmaet.
3
Pass på å ha med førerkort og kredittkort, slik at du får kvittert ut bilen.
4
Hvis flere skal kjøre bilen - oppgi navn på samtlige førere
5
Les kontrakten nøye. Ikke skriv under på en kontrakt som er på et språk du ikke forstår.
6
Sjekk at de samme opplysningen står på utleierens kontrakt som på din del av kontrakten.
7
Be om skriftlig dokumentasjon på muntlige opplysninger, om at det for eksempel ikke er egenandel ved skade. Be utleieren vise hvor dette står spesifisert i kontrakten.
8
Er det noe du er usikker på, eller ikke forstår: Spør utleieren, å be denne vise hvor i kontrakten det står. Spesielt gjelder dette at alle forsikringer er inkludert.
9
Ikke betal på forskudd før du får bilen.
10
Avklar hva som skjer hvis bilen får motorstopp, og hvem som skal kontaktes hvis bilen får en skade.
11
Gå igjennom bilen sammen med utleieren, også ved tilbakelevering. Dersom utleier ikke er tilstede eller leverer bilen tilbake utenfor åpningstiden, bør du gå over den av alene og eventuelt fotografere bilen.
12
Vær aktsom og forsiktig sjåfør. Et uhell fører med seg mye "styr"
13
Sørg for at du betaler parkeringsavgift og evtuelle bompenger og ikke pådrar deg bøter. I tillegg til selve boten må du ofte betale et høyt administrasjonsgebyr til utleiefirmaet.

Skulle dere få problemer med utleiefirmaet, ta kontakt med Forbruker Europa for råd og veiledning. "Klikk her"

Er det noen som har vært ute for lignende tilfeller, send oss gjerne en mail, ingrid@ferieportalen.com.

 

Allt innhold på ferieportalen.com er beskyttet med opphavrett ©