Til forsiden
Ferieportalen.com

 

 
Jakt i Norge
 
 
 
Interessen for, og lysten til å jakte har de fleste av oss. For mange av oss er dette en kjærkommen fritidsaktivitet. Jakt er ypperlig avkobling fra hverdagens stress og mas. På kjøpet får vi brukt kroppen fysisk, i ren og uberørt natur. Tenk på alle god historiene vi kan fortelle våre venner etterpå. Klikk på valgene nedenfor.
 
Småvilt
Jakt på rype/skogsfugl/skarv
Jakt på hare
Jakt på bever
Jakt på ender
Jakt på gjess
Alle viltarter som ikke er storvilt, blir regnet som småvilt. Det er bare et fåtal av småviltartene det er lov å jakte på. For de fleste jaktbare småviltartene er jakte regulert gjennom jakttider, og det er ikke nødvendig å ha fellingstillatelse på forhånd. Et unntak fra denne regelen er jakt på bever. Som storvilt må det foreligge en kommunal fellingstillatelse før man kan jakte på denne arten.
 
 
Storviltjakt
Jakt på hjort Jakt på rådyr Jakt på elg Jakt på Villrein
I Norge er elg, hjort, dådyr, villrein, rådyr, villsvin, muflon, moskufe, bjørn, ulv, jerv og gaupe definert som storvilt. Får å jakte på storvilt, må jegerne ha godkjent skytterprøve, ettesøkshund og fellingstillatelse. Det er etterskuddsvis betaling av fellingsavgift for elg, hjort og villrein.

 

 

 

 

Vivelid Fjellstova

Jakt &Fiske

Stegen Villmatksenter

G Sport

 

Alt innhold på ferieportalen.com er beskyttet med opphavsrett ©